Al meer dan 25 jaar de speciaalzaak voor de saxofonist!

  • U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Instrument inruilen

Wij raden u aan om onderstaande door te lezen wanneer u bij ons een saxofoon wilt inruilen. 

Wat we willen inruilen zijn kwaliteitsmerken die door ons ook weer goed weder verkoopbaar zijn! 

Voorbeelden: Yamaha, Yanagisawa, franse Selmer, Julius Keilwerth, professionele Buffet Crampon of ander gerenormeerd A-merk saxofoon.

Voorbeelden van saxofoons die we niet inruilen: Amati, Grassi, Weltklang, Buffet Evette of Chinese saxofoons. Ook onbekende merken saxofoons of Amerikaanse saxofoons van voor 1930 ruilen we niet in. Heb je een van deze mindere merken en wil toch graag inruilen, kunnen we er wel altijd een "symbolisch" bedrag voor geven.

Wij beoordelen per transactie of we de in te ruilen saxofoon op dat moment aan ons assortiment willen toevoegen. We kopen of ruilen geen saxofoons in waarvan we verwachten dat het een "winkeldochter" gaat worden, ongeacht het merk. 

De staat van onderhoud is van groot belang voor de inruilprijs, ruil je een saxofoon in met 10 jaar achterstallig onderhoud, of 1 die recent GOED gereviseerd is dan heeft dat (grote) invloed op de inruilprijs.

Saxofoons met het zogenaamde Top-tones polster-systeem, worden door ons na inruil altijd opnieuw gereviseerd.

Bij een saxofoon waarbij de polsters halverwege zijn maar het toch nog redelijk doet, gaan we er voor de inruilprijs van uit dat het instrument gereviseerd moet worden om weer te kunnen verkopen, onze klanten verwachten een instrument te kopen waar ze jaren probleemloos mee voort kunnen, wij hebben daarin een reputatie hoog te houden.

Het is niet reeël een inruilprijs te verwachten die gelijk is aan in onze showroom aanwezige VERKOOP prijzen, behalve als er sprake is van omruilgarantie. Bekijk hieronder goed hoe de inruilwaarde wordt berekend.

De inruilwaarde berekenen we als volgt:

We taxeren het bedrag wat de saxofoon op zal brengen als het door ons weer wordt verkocht.

Dat is dan de waarde van een gereviseerde saxofoon, met een nette koffer, eventueel een mondstuk, twee jaar garantie en twee jaar gratis onderhoud.

We geven inruil 75% van deze te verwachten opbrengst.

Hiervan gaan nog alle kosten af, die gemaakt moeten worden om het instrument te kunnen verkopen zoals hierboven omschreven, dus minus onderhoud/schoonmaakbeurt, indien nodig nieuwe koffer, mondstukje, etc.

Voorbeeld 1: (deze komt veel voor):Yamaha YAS275 altsaxofoon 10 jaar oud, ziet er netjes uit, moet een grote onderhoudsbeurt incl. schoonmaakbeurt ondergaan, koffer netjes. Onze verkoopprijs € 700,- incl btw ==>75% inruil = 525,-, min grote beurt incl schoonmaken 225,- ==> inruilprijs: 300,- 

Voorbeeld 2: Selmer SA80(II) altsaxofoon, 25 jaar oud, lak ziet er netjes uit maar nog originele fabriekspolsters, originele koffer beetje gammel, zonder Selmer mondstuk. Verkoopprijs 2995,- ==> inruil afgerond 2250,- min kostprijs van een revisie = 350,- min knappe koffer = 100,-, min gebruikt Selmer mondstuk 75,-, ==> inruilwaarde 1725,-

Instrument inkopen:

Let op! Bovenstaande formule is NIET van toepassing als je een saxofoon aan ons wilt verkopen zonder aankoop van een andere saxofoon.

Bij inkoop zonder aankoop van een andere saxofoon bepalen we ter plekke of we het instrument op dat moment willen inkopen en berekenen we wat voor het instrument willen geven op dat moment.

Het inruilen of inkopen van klarinetten, dwarsfluiten  en koper instrumenten doen doen we in beperkte mate.

Klarinetten: Buffet Crampon en Selmer.

Dwarsfluiten: Yamaha, Trevor James, Pearl.

 

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 18.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00

Contactgevevens

  • Harry Bakker v.o.f.
  • Dorpsstraat 12
  • 1399 GV Muiderberg
  • the Netherlands
  • +31 294 262049
  • [email protected]
  • WhatsApp only: 06-23620201

Routebeschrijving